Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

                                           

                                             Η δύναμη του να σε σώζουν και να σώζεις.


Μπορείς να “σώσεις” κάποιον;

Είναι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας που τους αγαπάμε και θέλουμε το καλύτερο για αυτούς. Είναι κάποιοι άνθρωποι που νοιαζόμαστε τόσο πολύ και πιστεύουμε ότι αξίζουν κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν. Είναι κάποιοι άνθρωποι που είμαστε τόσο συνδεδεμένοι μαζί τους που ευχόμαστε να μπορούσαμε να τους προστατέψουμε.Και τα θέλουμε όλα αυτά. Και τα πιστεύουμε όλα αυτά. Και τα ευχόμαστε όλα αυτά Προσπαθούμε και συμβουλεύουμε. Στους άλλους μπορούμε να γίνουμε ο τέλειος σύμβουλος , ο τέλειος ψυχολόγος. 
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους ελαφρύνουμε έστω λίγο, από το βάρος που έχουν. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κάνουμε να καταλάβουν λίγο τον εαυτό τους.
Κι ενώ η λύση στο πρόβλημα τους είναι προφανής και την ξέρουν ως ένα βαθμό, επιλέγουν έναν φαύλο κύκλο μιζέριας , γκρίνιας ή στεναχώριας. Εσύ το βλέπεις απλό όλο αυτό, στην ουσία είναι , αλλά δεν είσαι μέσα στο πρόβλημα. Ίσως το ζεις μαζί τους.
Κατά βάθος  πιστεύεις ότι μπορείς να τον αλλάξεις , ότι μπορείς να είσαι αυτός ο άνθρωπος που θα τον σώσει από όποιο χάος και αν βρίσκεται. Και μιλάς και προσπαθείς και δίνεις περισσότερα από όσα θες να δώσεις.
Είναι γοητευτικό να νιώθεις ότι εσύ είσαι το άτομο που άλλαξε τη ζωή κάποιου , που την έκανε καλύτερη και με περισσότερο χαμόγελο. Γίνεσαι πιο ξεχωριστός. Γιατί εσύ μπορεί να ρισκάρεις για εκείνον , αλλά κανέναν δεν μπορείς να σώσεις , αν δεν θέλει να σωθεί.

Μπορεί κάποιος να σε “σώσει”;

Ίσως να θέλουμε απλά κάποιον που θα είναι εκεί για μας, που θα μας προστατεύει, που θα μας σώσει από το δικό μας χάος , από το δικό μας φαύλο κύκλο, μια σανίδα σωτηρίας.  Ίσως θέλουμε να νιώσουμε και εμείς λίγο μικροί και προστατευμένοι. Για λίγο να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε για το τι θα συμβεί. Λίγη παραπάνω ασφάλεια. Για λίγο να σταματήσει ο χρόνος  και να μην έχουμε συνέχεια τον έλεγχο. Να παραδοθούμε. Και είναι ωραίο να παραδίνεσαι. Μπορεί να είναι  δική σου ανάγκη να νοιάζεται κάποιος  και να είναι εκεί στα λάθη σου ή όταν πέφτεις κάτω. Μπορεί να είναι  δική σου γαλήνη να μπορεί κάποιος να βλέπει πότε φοράς μάσκα. Και ίσως να μπορεί να δει και την  άσχημη πλευρά του προσώπου σου. Και παρόλο αυτά να μένει. Να προσπαθεί να σε γλιτώσει από τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί  τον αγαπάει πιο πολύ από εσένα.  Γιατί αυτός μπορεί να ρισκάρει για εσένα , αλλά κανείς δεν μπορεί να σε σώσει, αν δεν θέλεις να σωθείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου