Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017


1.

« Σας λέμε να μην ενθουσιάζεστε στην ηλικία που πρέπει να ενθουσιαστείτε»



Κάποτε  ένας αγαπημένος μου φίλος μου είπε ότι « Τα όνειρα τα οποία σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο είναι αυτά που δεν είσαι σίγουρος αν μπορείς να τα πετύχεις. Τα όνειρα που σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός είναι αυτά που βρίσκονται κοντά στη γραμμή της επιτυχίας ή της αποτυχία, που χρειάζεται να παλέψεις για αυτά. Γιατί όταν θα τα καταφέρεις θα έχεις κάνει την πιο όμορφη υπέρβαση που θα μπορούσες να κάνεις για σένα.». Αυτός ο φίλος έφυγε για να κυνηγήσει τα όνειρα του. Αυτός ο φίλος πήρε ένα ρίσκο, φεύγοντας από τη μιζέρια της  καθημερινότητας.

Μιλώντας με κάποια άτομα κατάλαβα ότι οι ηλικίες 20+ με 30+ έχουν το ίδιο πρόβλημα. Τι θα κάνουν στη ζωή τους ( με βάση την σκατένια κατάσταση γύρω μας)  και τι είναι αυτό που τους γεμίζει. Είναι λίγο στενάχωρο αλλά πραγματικό.
Άνθρωποι που ξεκινάνε τη ζωή τους με μία βαλίτσα όνειρα και ένα κεφάλι γεμάτο σχέδια. Θαρραλέοι αλλά και φοβισμένοι. Ενθουσιασμένοι για όλες τις ευκαιρίες που θα έρθουν.  Το σήμερα είναι σαν μια σκάλα που προσπαθείς να ανέβεις αλλά συνεχώς έχεις όλο και πιο μεγάλα σκαλιά για να ανέβεις. Και μετά χάνεις λίγα από τα όνειρα σου και κουράζεσαι και συμβιβάζεσαι με άλλες εναλλακτικές.


« Μην ενθουσιάζεσαι, να είσαι εγκρατείς»


Υπάρχουν οι άνθρωποι που συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτά τα όνειρα και να αγωνίζονται. Κάνουν αυτές τις μικρές ή μεγάλες υπερβάσεις.
Και υπάρχουν και οι άλλοι που αναλώνονται σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς να κάνουν την παραμικρή υπέρβαση. Και μένουν στάσιμοι. Γυρίζουν γύρω από την ουρά τους και γκρινιάζουν.

Ποιος από τους δύο θες να είσαι στ’αλήθεια ; Θα ρισκάρεις; Τι έχεις να χάσεις; Σκέψου τι είναι αυτό που έχεις να χάσεις πραγματικά. Πως γίνεται να ξέρεις αν αυτό που θα συναντήσεις μετά δεν θα είναι  καλύτερο;
Και αυτό αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας. Φτάσαμε στην ηλικία που δεν έχει νόημα να κατηγορούμε τους άλλους για τα προβλήματα που έχουμε σήμερα ( ψυχολογικά , ανασφάλειες , οικονομικά κτλ) γιατί είμαστε πλέον υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.

Μισό χιλιοστό αλλαγής σκέψης μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, να την κάνει λίγο πιο φωτεινή και εσένα λίγο πιο θαρραλέο. Ας φύγουμε λίγο από το “comfort zone “ που έχουμε φτιάξει και ας κάνουμε πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα, μόνο έτσι θα νικήσουμε το φόβο μας. Τι έχουμε να χάσουμε;

Και ναι ενθουσιάσου, με ότι θες , ότι σε γεμίζει και ότι σε καυλώνει, με μικρά ή μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν , με ανθρώπους , με συζητήσεις , με σχέδια. 
 Διάλεξε εσύ ποιος θέλεις να είσαι. Διάλεξε εσύ τη  ζωή που θέλεις  να έχεις και ποιους ανθρώπους  δίπλα σου. Διάλεξε εσύ πως θέλεις να βλέπεις τα πράγματα. Το τι έχεις στη ζωή σου είναι δική σου επιλογή. Γίνε λίγο πιο αισιόδοξος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου