Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017



Μικρά πράγματα που με κάνουν χαρούμενη 

1.
Αισιόδοξος καφές! 







Ξυπνάς το πρωί. Ανοίγεις όλα σου τα social media.

 Τσεκάρεις πόσα likes πήρες και πόσοι είδαν τα stories σου.

Αμάν. Κι άλλο mail. 

Ανοίγεις τη συνομιλία αυτού\αυτής που έχεις φάει σκάλωμα.

 Όχι για να του\της μιλήσεις, απλά για να τσεκάρεις την τελευταία φορά που ήταν online. Πριν 3 ώρες. Και είναι ήδη 10 :06 το πρωί.

Απογοήτευση! 


Και τι νόημα έχει; 

Μικρά καθημερινά πράγματα μια συνεχόμενης ρουτίνας που σε γεμίζουν αρνητικότητα.
  Και μπορεί  αυτό που περιέγραψα να φαίνεται ως ανούσιο ή παράλογο, αλλά είναι αρκετό για να πάρει λίγο από τη θετική μας ενέργεια.
Έλα λοιπόν! Άφησε το κινητό σου και γρήγορα να ετοιμάσεις μια μεγάλη και ζεστή κούπα καφέ.
Ο καφές είναι το μαγικό φίλτρο για να ξεκινήσει μια μέρα καλά ( για τους λάτρεις του, βεβαίως- βεβαίως). Όχι μόνο θα σε ξυπνήσει αλλά θα σου δώσει τόνωση και ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. 




Δεν φτάνει αυτό όμως. Διάλεξε μια κούπα που αγαπάς. Και γέμισε την μέχρι επάνω με καφέ.
Επ , πριν πιεις την πρώτη γουλιά , μύρισε το άρωμα του καφέ σου. Μπορεί ο καφές να είναι συνήθεια και να τον πίνουμε μηχανικά, αλλά για μια φορά , πάρε τον χρόνο σου και χρησιμοποίησε τις αισθήσεις σου. 
Βάλε και ένα αγαπημένο σου τραγούδι (προσοχή) που σου φτιάχνει τη διάθεση. 




Οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης πάντα θα σε βιάζουν , πάντα θα σε αγχώνουν. Η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη. 
Γι'αυτό πάρε 10 λεπτάκια και πιες τον καφέ σου σαν να πίνεις πρώτη φορά καφέ. Απαλλάξου από το άγχος που έρχεται. Δες λίγο θετικά όλα αυτά που σου συμβαίνουν. Και νιώσε ευγνώμων που είσαι καλά και έχεις αυτή την μικρή ασήμαντη ευκαιρία . Το βρίσκεις χαζό; Δεν είναι! Σπαταλάμε τόση ενέργεια σε αρνητικές καταστάσεις και ξεχνάμε ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι... για μας. Ξεχνάμε να μυρίζουμε, να γευόμαστε , να αγγίζουμε, να παρατηρούμε. Η καθημερινή μας ρουτίνα δεν είναι δεδομένη. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. 




Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσεις τη καθημερινή ρουτίνα του καφέ σου! Βάλε και λίγο ζάχαρη ή λίγο γάλα και άφησε το κινητό σου για τα επόμενα 10 λεπτά.

Οι υποχρεώσεις είναι εκεί και μας περιμένουν, αλλά πρώτα άσε με να πιω τον καφέ μου!






1 σχόλιο:

  1. Ο καφές είναι μια τελετουργία κάθε μα κάθε πρωί... ή έτσι θα έπρεπε να είναι... Ο ήχος της καφετέριας είναι το πραγματικό ξυπνητήρι μας... Αλλά τί άλλο σε κάνει χαρούμενη? Προσωπικά έχω σπίτι μια γυάλα που αποθηκεύω σε μικροσκοπικά χαρτάκια τις ομορφότερες στιγμές! Όταν τις αποτυπώνω στο χαρτί είναι σαν να τις ξαναβιώνω! Δοκίμασέ το! ;) Καλή συνέχεια κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή